Hoppa till innehåll
logo2

ÖPPETTIDER

Öppet i Komstad: lö-sö kl 11-16.30 (servering till kl 16.00).

Vi har öppnat kafé i Simrishamn - på Regeringsgatan 19 hittar du oss måndag-fredag kl 11-15, lunch serveras kl 11.30-14.30.  🌸 Se vårt instagramkonto @drömbageriet om du är nyfiken på vad vi serverar.

Drömbageriet är ett litet hantverksbageri med kaféservering på Österlen, öppet året runt med utökade öppettider under sommarsäsong då vi även har servering i den lite vildvuxna trädgården.

🐶🐶 Nyrastad mindre hund i kort koppel är välkommen i trädgården när den är öppen. Där välkomnar vi MAX 2 hundar samtidigt. Tack för visad hänsyn.

Afternoon Tea:

Serveras på söndagar från kl 13.00
Pris 190:-/person. (Kaféet är öppet för fikande gäster som vanligt.)

Ring och boka, minst två dagar i förväg:
0414-741 42

Slider error! Generator group not found: instagram

Välkommen till Drömbageriet i Komstad på Österlen

Drömbageriet gick från lek till allvar 2013, nu är vi inne på nionde året och allt fortsätter att utvecklas i sin egen takt. Jag har numera ett oumbärligt ”Dreamteam” som rycker in där det behövs. Konditor Cassandra Palmnert har varit med i verksamheten sedan 2015.

Årets nyhet är att vi tog över en mysig och fin liten lokal på Regeringsgatan 19 i Simrishamn i våras, där serverar vi luncher - soppor och matiga sallader har vi, men även bröd och några utvalda klassiker från vårt kaksortiment.

Vi arbetar för en levande landsbygd och håller öppet to-sö året runt med utökade öppettider under sommarsäsongen.

Under sommaren sitter man fint i den lite vildvuxna trädgården i Komstad bland rosor, pioner, klematis. (Ja - man får gå på egen risk bland mullvadshögar...). I Simrishsmn ställer vi ut några bord och stolar i gränden när vädret tillåter.

saft

Skönaste skuggan finns under fruktträden, men kanske finast under det vackra Trumpetträdet (Katalpan), som med sina stora, ljusgröna blad släpper igenom lagom med ljus. Rutschkana finns för de äventyrliga. Naturligtvis kan man sitta inne i kaféet också.

IMG_1916

Vi bakar på goda grunder.

Vi gör allt från grunden. Surdegen är snart 160 år och still going strong! Vi syltar apelsinskal till kakorna, kokar egen marmelad på ekologiskt odlade citrusfrukter eller på frukt och bär från trädgården - och mandelmassan gör vi med spansk ekologiskt odlad mandel som huvudingrediens.

Ordinarie sortiment är till exempel stenugnsbakat surdegsbröd, drömmar, kardemummabullar, apelsinmazariner, fransk chokladkaka. Pärontosca med syltad ingefära vågar vi inte sluta baka, det är numera ett av våra mest populära bakverk.

Grovt rågbröd och fint dinkelbröd bakas varje vecka, man kan äta en enkel soppa med liten sallad och det finns två smörgåsar att välja mellan. Till skinksmörgåsen serveras min pappas inlagda gurkor, gjorda efter min farmor Karins recept. (Tar de slut får vi längta till september, då de är klara för leverans!)

Farmor hade ett finbageri i Varberg på 50-talet, tydligen har hon överfört lite av sin mat- och bagarglädje på oss efterlevande.

Allt bakas från grunden.
Jag använder helst ekologiska ingredienser och försöker alltid hitta närproducerat. Maler kardemumman och syltar citronerna - alltid ekologiska! Jag har lyxen att bo nära två odlare – bakar med lokalt odlat dinkel från Åsgård vid Onslunda och rågmjöl från Bo Larsson i Övraby. Virvlad dinkel från Warbo Kvarn, övrigt mjöl från  Saltå Kvarn. Ekologiskt odlat och utan tillsatser.

IMG_1791

Tyvärr är det fortfarande lite otillgängligt för dem som har svårt för ojämnt underlag eller att ta sig uppför trappor, men vi har nu äntligen ett fint trappräcke att hålla sig i. Enkel gästtoalett finns.

Välkommen till Komstad, önskar Lotta med personal.

IMG_0874
maräng-tallrik
IMG_1476

Kakor och Konst i Kaféet

Kakor och Konst
i Kaféet

IMG_3120

Påsken 2020

Påsken 2020 blir antagligen lite speciell på grund av viruskonsekvenser som t ex att Konstrundan är inställd.

Vi här i Drömbageriet bakar och håller öppet hela påskhelgen.

Vernissage på Långfredagen! Vi kommer att ställa ut några nya konstnärer - familjen Lundström Gardh samlar sig i två av kaférummen och i ett av våra gallerirum kommer begreppet KAKOR&KONST till sin rätt, där kommer Katharina Johansson (bagare, konditor och numera lärare i de ämnena) att visa sina porträtt i kol och blyerts. Även en ung talangfull fotograf visar bilder.

Mer info kommer närmare Påskhelgen! Välkommen!

.

Tidigare påskutställningar

Här är Österlens godaste och mest ekologiskt hembakade bröd och kakor i Komstad
18013831_196549517524620_8910158609036345344_n.jpg
IMG_2323

Hitta till Drömbageriet

Hitta till Drömbageriet
i Komstad

grind
Drömbageriet i Komstad, trädet heter Katalpa
Trädet heter Katalpa.
dricka